HomeAsociatia blajut p. sava

asociatia blajut p. sava

Galerie excursii manastiri

Cateva fotografii de grup din excursiile organizate de Asociatia Umanitara "Blajut P. Sava".

Citește mai departe:Galerie excursii manastiri

Punct si de la capat!

Punct și de la capăt!

La început de an constat că ne lipsește timpul. Destul de bizar avănd în vedere că un nou an abia a început și 12 luni ne așteaptă să le facem față, să trecem prin ele și să le dovedim că încă suntem stăpâni pe timpul nostru. Nu ar fi greu să dovedim că încă mai controlăm timpul dacă viața nu s-ar mișca atât de repede în jurul nostru, pănă și cei care se află pe lăngă noi trebuie să țină pasul sau să își schimbe ritmul, să ne adaptăm unii după ceilalți dacă vrem să ne remarcăm sau să păstrăm o relație cu cei din jur. Oricine pierde ritmul sau nu reușește să țină pasul cu timpurile actuale în care minutele sunt secunde, orele sunt zile și ieri este de fapt astăzi, este pierdut de tot. Nu mai este un atribut să ai propriul ritm într-o lume în care lipsește răbdarea.

Anul 2012 a fost unul foarte complicat, vă spun asta din experiența mea de om de afaceri, de antrepenor, ca să fiu mai succinct. Mulți factori au influențat acest lucru și nu au ușurat nici pănă în ultima zi din an greutatea care apăsa pe umerii deja obosiți. Un mediu economic în regres, convulsii și dispute în plan politic și situația din Europa per total au lăsat amprente vizibile în viața tuturor. Cu toate acestea sunt și exemple pozitive, oameni care au reușit și încă reușesc să înainteze chiar dacă factorii sunt nefavorabili. Imi propun să rămân în cadrul acestor oameni și in 2013, să nu mă dau bătut niciodată, să lupt mai mult și mai hotărăt ca niciodată.

Nu mă ghidez după deviza “cine mă vrea mă place așa”, mai ales de cănd fac parte din viața politică și trebuie să fiu atent la cei din jurul meu, îi consider pe cei care respectă această deviză  egoiști. Le propun astfel ca în 2013 să își regăsească dorința de ajustare, să nu mai aștepte ca ceilalți să se adapteze la ritmul lor, la preferințele și așteptările lor. In acest nou an propun să  ne amintim mai des că nu toate greșelile sunt o povară, ci de cele mai multe ori sunt doar o expresie a diferențelor dintre noi.

Nu mai trăim în timpuri previzibile, nimic nu mai este sigur, iar datorită faptului că totul se face în grabă și timpul trece prea repede, ne face să conștientizăm că nu mai putem să le facem singuri pe toate. Anul acesta ar trebui să începem să mai credem în oameni, să întindem o măna de ajutor celor care ne înconjoară, să prețuim mai mult omul și atributele lui, să exploatăm și implicit să explorăm calitatea umană. Ca antrepenor îmi propun ca în 2013 să stabilesc legătura dintre economia de piață și calitatea umană, să ridic la un alt nivel relațiile sociale cu cei cu care intru în contact, să profit la maxim de perioada aceasta denumită de specialiști ‘criză economică’ deoarece aceste perioade sunt de ajutor pentru educația fundamentală umană.

Consecvenţă, corectitudine primară şi obiectivitate sistemică!Cu aceste atribute încep 2013 și așa intenționez  să il continui și să il termin. Sunt cele trei ‘cărămizi ‘ pe care le pun la noul meu început, cel de parlamentar. Îmi propun să țin oamenii aproape, să îi ascult, să îi ajut, să mai scăpăm de toate barierele create în timp, relația dintre contribuabil și stat fiind extrem de birocratizată. Trebuie să ne mai relaxăm, să ne oprim, să mai gandim, să nu ne mai crizăm la orice pas pentru orice fleac, să fim mai practici, mai utili și mai relaxați.

Frustrarea educațională și informațională este o altă mare problemă a societății romănești. Suntem setați pe anumite standarde, pe multe idei preconcepute și uităm să apreciem adevărata valoare a omului. Trebuie să ne împăcăm cu viața pentru a reuși să progresăm odată cu ea. Odată cu 2013 în mine s-a trezit un puternic simț patriotic administrativ care vreau să il răspandesc de fiecare dată cănd merg pe holurile parlamentului. Protejez interesul public, îmi propun să fiu flexibil, agil și prezent în tot ceea ce mă înconjoară.

Unde suntem si unde o sa ajungem...

Unde suntem si unde o sa ajungem …

"Oamenii mari, de buna seama, sunt nemaipomenit de ciudati"

Antoine de Saint Exupery

Micul Prinţ

Cine nu vrea oare să fie fericit? Adevărată problemă este: cum vede fiecare această fericire.
Ne complicăm, ne împiedicăm de noi înşine, ne ridicăm şi iar o luăm de la capăt. Odată ce ai puterea să faci lucrurile acestea o singură dată, pot garanta că vei găsi forţă necesară să o faci din nou dacă e nevoie. Aşa suntem noi setaţi să cădem în noroi, apoi să ne ridicăm, să ne ştergem, unii smeriţi, alţii nervoşi, dar cei care nu se mai ridică? Sunt din păcate oamenii aceia care nu mai găsesc putere datorită vârstei sau a slăbiciunilor sufleteşti ...

Pe de o parte sunt aceştia iar pe alta cei care se tot văită de orice şi găsesc în toate un motiv de nemulţumire. Mă opresc în mod special la cei care se plâng de ţara noastră, se răspândeşte concepţia că dacă trăieşti în România nu ai cum să fii fericit, ţin să le spun că EU SUNT FERICIT şi cunosc atât de multe persoane care gândesc la fel ca mine. Poate dacă încercaţi mai mult să trăiţi fiecare clipă aici, nu cu gândul la alte meleaguri, la toţi ne va fi mai bine.

Multora dintre noi nu ne trebuie cine ştie ce să fim fericiţi. Poate cunoaşteţi şi voi acei oameni care sunt fericiţi pentru că au apucat răsăritul soarelui, că pot respira încă o zi, pentru că au companie şi poartă o conversaţie. Să redefinim fericirea? Nu e nevoie, vorbesc despre bătrânii noştri, care cândva au fost ca noi, cândva au fost şi ei în această cursâ acerbă pentru supravieţuire iar acum se găsesc trişti şi neajutoraţi, singuri şi neputincioşi.

Fiecare dintre noi ne axăm pe casa, maşină, un salariu bunicel, o munca rezonabilă, copii , sănătatea bună, nevastă/soţ .... şi în fuga noastră pentru a le obţine nu ne mai uităm în jur să vedem ce se întâmpla cât noi fugim, Cine, Ce, Cum şi Când!

De ce am ales subiectul acesta? Simplu. Am pus bazele unei  Asociaţii pentru ajutorarea bătrânilor:  Asociaţia “Blajut P.Sava” unde Suntem Oamenii Tăi. Pentru cei care îşi trăiesc senectutea şi merită să fie fericiţi. Omului îi trebuie foarte puţin ca să fie fericit spun cei care au deja multe iar aceşti oameni au foarte puţin ... Dorinţa mea este să le pot oferi prin intermediul acestei  Asociaţii mai mult decât acest “puţin”, ce le este necesar pentru a trăi frumos şi liniştit.

Va fi un proiect de suflet, după cum spune şi numele va fi o asociaţie în memoria tatălui meu, un om deosebit care ne-a părăsit mult prea devreme şi care mereu este cu mine. Modul în care a plecat dintre noi a creat un gol atât de imens în sufletul meu încât nimic nu îl va umple nicicând, însă îmi voi dedica restul vieţii întrajutorării celorlalţi pentru a putea măcar avea sentimentul că el este mândru de mine. E atât de trist deoarece nu trebuia să se întâmple aşa ceva, el ar fi trebuit să fie aici cu noi, însă alţi oameni au considerat că a trăit destul, au luat locul divinităţii şi au curmat viaţa unui om iubit, bun, apreciat şi atât de folositor pe acest pământ, toate pentru a fura o amărâtă de pensie, chiar prima pe care o lua.

Tatăl meu nu a mai ajuns să se bucure de pensie, de liniştea bătrâneţii sau de respectul cuvenit unui vârstnic. Acesta este primul motiv din care a luat naştere  Asociaţia Umanitară “Blajut P.Sava” al cărui scop primordial va fi acordarea de asistentă şi ajutor tuturor pensionarilor.

Scopul meu este aşadar de a vedea toţi vârstnicii trăind frumos şi în armonie, fericiţi în fiecare clipă, cu chipul senin, liniştiţi că cineva le este aproape.

Vă doresc zile și nopți fără griji!!!

Nu lasa in mana altora ce poti face tu singur!

NU lasa in mana altora ce poti face tu singur!

Vrem sa fie mai bine, vrem sa devenim mai buni, sa fim mai responsabili, sa o ducem mai bine si sa producem o schimbare.Dar ce facem pentru asta? Cum vrem sa schimbam ceva daca nu avem initiative sau curajul de a demara orice fel de gest sau miscare inspre acea schimbare!

Am uitat ce inseamna  sa avem incredere in ceva sau in cineva, sa fiim capabili de a pleca de la premisa ca mai exista bine in aceasta lume si in aceasta societate. Comparam orice, fara sa realizam ca fiecare individ sau lucru existent pe acest pamant este unic in felul sau, avem personalitati diferite, suntem distincti si fiecare gandim diferit, simtim diferit, procedam diferit. Ne lasam influentati de niste tipare create de o societate ‘’virusata’’, uitam sa credem in oameni, in sentimente, in BINE!

Trebuie sa devenim mai accesibili, mai umani, fara sa actionam si sa traim ca niste roboti, setati pe un singur program. Exista o nevoie acuta de a fi ascultati, de oameni capabili sa inteleaga oamenii obisnuiti si nevoia lor de sperante. Clasa de mijloc are nevoie de sanse!

 Atat de multe ganduri imi trec prin minte, atat de multe probleme si situatii pe care le-am intalnit ma fac si mai mult sa ma ambitionez si sa imi construiesc un plan pentru viitor. Dupa cum bine stiti candidez in colegiul 12 al orasului Iasi (Cantemir, Alexandru Cel Bun, Podul de Piatra, Podu Ros si Nicolina)pentru functia de DEPUTAT. Incurajat de oamenii din acest colegiu am decis sa fac acest pas chiar daca piedicile sunt mari si drumul presarat cu multe obstacole, acesti oameni imi dau curajul necesar si imi transmit energia de care am nevoie pentru a duce aceasta lupta. Alaturi de ei vreau sa aduc  schimbarea si sa imbunatatesc colegiul 12. Vreau sa imi canalizez toata energia spre clasa de mijloc si impreuna cu oamenii, sa reusesc sa sporesc sansele celor dezavantajati  incepand de la servicii medicale accesibile tuturor.

Drumul meu a inceput impreuna cu 900 de oameni  care au venit la Casa Sindicatelor intr-o zi frumoasa de duminica pentru a ma incuraja si a-mi da putere pentru ceea ce va urma. Oameni calzi, plini de ganduri frumoase si bune, oameni care as vrea sa ii vad fericiti in fiecare zi, oameni plini de vise si optimism, oameni frumosi care cred intr-o lume mai buna. Sunt fericit ca am astfel de sustinatori si sunt convins ca alaturi de ei pot schimba ceva in bine.

Nu ma voi lasa influentat sub nici o forma de cei care arunca cu ‘’pietre’’ spre mine, nu putem fi cu totii pe aceeasi lungime de unda si nici macar nu se vrea o unitate spre un bine comun. Se prefera in schimb lovituri sub centura, vorbe si injurii nefondate aruncate la intamplare pentru hranirea propriilor orgolii prea mari pentru oameni atat de mici. Merg inainte incarcat de energia pozitiva de la oamenii pe care i-am intalnit si care m-au incurajat, prefer sa imi vad de planurile mele, sa strang ce altii arunca spre mine sau spre ‘’noi’’ din acest moment, cu scopul de a construi o fundatie solida care sa ne aduca beneficii si bucurii.

Altfel de inceput...

Altfel de început…

În speranţa că sunteţi încă aici mă întorc cu multe de spus şi gânduri de împărtăşit.

Ca şi voi îmi construiesc existenţa în jurul reperului ‘timp’, un timp ce devine din ce în ce mai puţin, plin de neprevăzut şi incitant. Mă las condus de raţiune, logică şi concret, iar cei din jurul meu mă îmbogăţesc spiritual în fiecare zi.

Cineva ne-a creat cu un anume scop, şi totuşi nu ne-a dat şi un punct de plecare, de aici ne găsim fiecare drumul, ne intersectăm rareori şi fiecare la un moment dat conştientizăm faptul că propriul destin se afla înlăuntrul nostru, al fiecăruia. NU abandonă niciodată nimic din ceea ce ai început. Mergi până la capăt indiferent de rezultat, încearcă să faci tot ce poţi cu scopul reuşitei şi totul va ieşi bine. Parcurge tot drumul cu răbdare şi calm căci el poate fi mai important decât rezultatul însuşi. Sună bine, nu-i aşa?

Vă preocupă modul nostru de a gândi şi modul în care ne ierarhizăm valorile? Pe mine da, şi în fiecare zi trag un semnal de alarmă.Termeni că "bun simt", "bunăvoinţă", "promisiune”, “cuvânt de onoare" stârnesc zâmbete ironice şi ar fi timpul să le reintroducem în sistemul de valori la scară largă. Îmi plac oamenii care ştiu aceste valori, oamenii hotărâţi care sunt pregătiţi mereu de schimbare, oamenii care luptă pentru ce vor şi sunt fericiţi când culeg roadele, dar le împărtăşesc şi cu cei din jur.

Nu îmi place să cad în capcana iluziei că într-o zi ” Într-o zi O SĂ…” Le fac pe toate la timpul lor, nu las nimic pe mâine şi în fiecare zi îmi impun noi standarde şi ţeluri. Acum vreau să fiu aproape de oameni deoarece singurele experienţe ce merită retrăite sunt cele sufleteşti, am început deja să lucrez la diverse proiecte şi în cel mai scurt timp voi reveni cu detalii.

Vă doresc zile și nopți fără griji!!!