HomeAsociatia blajut p. savaInainte de toate suntem Oameni

Inainte de toate suntem Oameni

Inainte de toate suntem OAMENI.

Toti oamenii sunt egali, cel putin asa ar trebui sa fie. Toti suntem fiinte care au dreptul la fericire, la zambete si bucurii, la clipe vesele si frunti descretite, la clipe de neuitat si zile senine in suflet. Indiferent de varsta, culoare, sex, religie si situatie materiala, toti suntem oameni. Si pentru ca toti suntem oameni trebuie sa ne ajutam si sa ne respectam pentru ca fiecare om este un EU si vrea sa fie respectat.

Aceste principii stau si la baza sloganului Asociatiei Blajut P. Sava si de aceea Suntem Oamenii TAI! Nu conteaza varsta,  important este ca esti o persoana ca toate celelalte. Nu conteaza sexul sau faptul ca suntem batrani sau tineri, daca suntem un EU asta e de-ajuns pentru ca stim ca cineva ne respecta. Sentimentele noastre fata de cei din jur trebuie sa fie sentimente de iubire, incredere,respect si admiratie pentru ca altfel tara s-ar destrama. Fara oameni buni, fara oameni muncitori si respectuosi, Romania nu ar mai fi tara si nici lumea nu ar mai fi lume daca noi nu ne-am iubi semenii.

In viata ne bazam tot timpul pe cineva indiferent de situatie. Doctorii si asistentii sunt oamenii care ne ingrijesc in caz de boala, profesorii, sunt si ei oamenii nostrii de incredere pentru ca ei ne invata ceea ce noi poate nu stiam, oamenii care ne scolesc copiii si dau sanse viitorului nostru si asa mai departe. Impreuna, putem sa construim ceva bun, daca suntem o echipa, nimic nu e mai bine.

Ne-am obisnuit sa ne jucam cu vorbe mari pentru a infrange neputinta de a fi fericiti, de a multumi Dumnezeului nostru pentru ceea ce ne-a dat. Pe parcursul vietii devenim egoisti, adeseori posesivi, dependenti, vrem totul pentru noi, vrem mai mult, din ce in ce mai mult... Uitam insa ca fiintele cu care convietuim sunt diferite, au nevoi si trebuintele lor, aspiratiile, visele, iluziile proprii.

Desi suntem fiinte inteligente, rareori se intampla sa fim si intelepti.

Secretul relatiilor interumane este o mixtura de iubire, toleranta si complicitate. Dar pana acolo e o cale lunga si sinuoasa, presarata cu tot soiul de incercari, de experiente care sapa in noi adanc si ne transforma. Cat de departe suntem in stare sa mergem pentru a ne cultiva rabdarea si intelepciunea? Altcineva spunea ca oamenii sofisticati nu ajung sa isi iubeasca cu adevarat semenii pentru ca asta presupune renuntare la tine, interes si daruire totala pentru ceilalti. Nu atingem niciodata aceasta performanta, nu vrem sa platim pretul.


Traim intr-o societate guvernata de prejudecati, pe care noi am creat-o; faptul ca anumite calitati pe care le etalam contravin modelului impus, n-ar trebui sa ne sperie. Nu putem schimba lumea brusc, dar suntem datori sa construim prin viata dusa pe lume, prin exemplele pe care le oferim, fara teama de a reda societatii modele noi, care sa cotribuie, in timp, la formarea unei alte lumi.

Asociatia noastra vrea sa devina un loc plin de caldura, cu exemple pozitive, cu intrajutorare intre semeni, cu oameni dispusi sa ofere nu doar sa primeasca, cu vorbe bune si zambete, un loc in care invatam sa fim mai buni, mai darnici si mai intelegatori.Suntem un grup de oameni ca tine , omaneni tineri, veseli si energici care se dedica muncii intense, dar placute, care iubesc viata si tot ce ne inconjoara, oameni care doresc o schimbare si se staduie sa o faca posibila.

Suntem oamenii TAI!