HomeSfaturi utileViata - o croaziera numai dus!

Viata - o croaziera numai dus!

VIATA - o croaziera numai dus! Bucura-te din plin de ea!

Fie ca necazurile sa fie mai putine, fie ca momentele binecuvantate sa fie mai multe, fie ca nimic in afara fericirii sa nu intre pe usa voastra.

Nu uita, fericirea pe primul loc:

Fa o plimbare pe jos de 10-30 minute in fiecare zi. Si in timp ce te plimbi, zambeste. Acesta este antidepresivul suprem. Stai in liniste cel putin 10 minute in fiecare zi, uita de tot si incearca sa te deconectezi. In fiecare dimineata rosteste primele tale cuvinte: „Scopul meu azi e sa………”. Trebuie sa traiest in minte cu cele 3 E-uri = Energie, Entuziasm, Empatie. Joaca mai multe jocuri si citeste mai multe carti decat ai facut-o pana acum.

Fa-ti timp si pentru spirit. Practica meditatia sau rugaciunea, astfel iti asiguri combustibilul zilnic pentru viata noastra agitata. Petrece mai mult timp cu persoane peste 70 de ani sau sub varsta de 6 ani. Viseaza mai mult cand esti treaz. Mananca mai multa hrana ce creste in copaci sau plante si mai putina mancare procesata in uzine. Bea ceai verde si multa apa. Mananca fructe (de padure), peste oceanic, broccoli, nuci si alune.

Trebuie sa ii faci si pe cei care te inconjoara sa rada, incearca sa iti impui sa faci cel putin trei persoane sa zambeasca zilnic. Elimina dezordinea din casa, din masina si din biroul tau si da voie energiei sa curga libera in viata ta.

Nu iti irosi energia pretioasa cu barfe, cu persoanele pesimiste, cu problemele trecutului, cu ganduri negative sau lucruri care nu se afla sub controlul tau. E indicat sa-ti investesti energia in momentele pozitive ale momentului.

Intelege ca viata e o scoala si tu esti aici sa inveti. Problemele sunt simple elemente din „programa scolara” care apar si apoi dispar ca si o ora de algebra, in schimb lectiile invatate dureaza intreaga viata. Mananca micul dejun ca un rege, pranzul ca un print si cina ca un student care tine banii pentru distractie.

 Zambeste si razi cat mai mult. Asta va tine la distanta PESIMISTII  care  in general nu suporta oameni veseli in jurul lor. Viata nu pare mereu corecta, dar e cea mai buna varianta, totusi. Viata e prea scurta sa pierzi timpul urand pe cineva.  Nu te lua prea in serios. Mai ales ca nici ceilalti nu te vad asa. Nu trebuie musai sa castigi orice disputa verbala. Fii de acord ca nu trebuie sa fii mereu de accord.

Fa pace cu trecutul tau ca sa nu iti strici prezentul. Nu compara viata ta cu a altora. Nu ai nici cea mai vaga idee de ceea ce se intampla cu adevarat in viata lor. Nimeni nu e obligat pe lumea asta, sa-ti asigure tie fericirea, cu exceptia ta.

Iarta pe oricine si pentru orice. Tine minte ca esti mult prea binecuvantat ca sa fii stresat. Bucura-te de calatorie, bucura-te de fiecare clipa! 

Despre asociatie

Suntem oamenii tai!